Wijn-, cava- en portoverkoop

Voor een warme nazomerse avond
of voor op een stemmige herfstmiddag
of voor bij een vrolijk winters gezelschap
bieden de Zonnebloemblaadjes u onderstaande,
zorgvuldig geselecteerde, kwaliteitswijnen aan
aan een zachte prijs!

Onze selectie

CAVA Méthode Traditionnelle
Chenine Brut

€ 9,5 per fles
€ 54 per doos van 6 flessen

Chenine is een prachtige bubbelwijn uit het noordoosten van Spanje. De streek ten westen van Barcelona is één van de bekendste wijnstreken van Spanje en bekend als de Pénédes. Aan de hand van druiven zoals de Xarel Lo, de Macabeo en de Parellada worden verbazingwekkende schuimwijnen gemaakt. Deze cava wordt gemaakt volgens de ‘méthode traditionnelle’, wat betekent dat dezelfde productiemethode gevolgd wordt als bij het maken van champagne. Het betreft hier een Brut met een zeer lage dosage van 5 g/l, waarmee bedoeld wordt dat er niet veel suikers worden toegevoegd. Het resultaat is een frisfruitige cava die mooi evenwichtig is. Een zeer aangename apero-cava !

RODE WIJN
Caves Euzet Crozes Senacq Merlot Fût 2017

€ 8 per fles
€ 45 per doos van 6 flessen

In 1997 sloegen 4 jonge wijnbouwers uit de streek van Uzès en de Cévennes de handen in elkaar, met als één doel : bewijzen dat een vin de Pays d’Oc ook groot kan zijn. Met hun 3de jaargang brengen ze nu een verbluffende wijn op de markt, die schitterende concentratie combineert met een mooi evenwicht van tannines, donker fruit en uitgebalanceerde vatrijping. Deze wijn rust 15 maanden op Franse eiken vaten, waarvan 1/3de elk jaar vernieuwd wordt. In zijn jeugd dient deze wijn enkele uren op voorhand geopend te worden. Na 2 à 3 jaar rijpen kan hij onmiddellijk geschonken worden. Deze wijn met een typische Pomerol-stijl zorgt in blinde degustaties telkens opnieuw voor de nodige verbazing. Schenken aan 16 à 18° C.

WITTE WIJN
Domaine de Médailhan Tradition Chardonnay Viognier 2019

€ 8 per fles
€ 45 per doos van 6 flessen

Domaine de Médeilhan is een familiaal bedrijf dat eigendom is van de familie sedert 1870. Het domein is gelegen in Vias in de omgeving Béziers-Languedoc. 36 ha wijngaarden in een heuvelachtig gebied op een klei-kalksteen-bodem. Deze Cuvée Tradition van het domein is gemaakt van hoofdzakelijk Chardonnay afkomstig van 30 jaar oude wijnstokken, aangevuld met wat Viognier. Vinificatie op lage temperatuur. Verfijnde neus met abrikoos en exotisch fruit. Harmonieuze elegante wijn in de mond, volume maar toch fris. mooie toetsen van abrikoos. Vlotte allrounder.

ROSÉ WIJN
Domaine de Médailhan Tradition Syrah Grenache 2019

€ 8 per fles
€ 45 per doos van 6 flessen

Domaine de Médeilhan is een familiaal bedrijf dat eigendom is van de familie sedert 1870. Het domein is gelegen in Vias in de omgeving Béziers-Languedoc. 36 ha wijngaarden in een heuvelachtig gebied op een klei-kalksteen-bodem. Deze Cuvée Tradition van het domein is gemaakt van 80% Syrah aangevuld met Grenache. Vinificatie op lage temperatuur. Schitterende lichtgekleurde rosé. Expressieve neus van rood fruit. Aangenaam in de mond met mooie fraîcheur.  Mooie tonen van aardbei en framboos. Vlotte allrounder.

RODE PORTO
Rochez Porto Tawny 19°

€ 9,5 per fles
€ 54 per doos van 6 flessen

Tawny-port is een ‘blend’ van meerdere jaargangen. De makers proeven elke twaalf maanden om de consistentie van de smaak in de gaten te houden. Geen overbodige luxe, zeker als u bedenkt dat sommige Tawny’s wel tien tot veertig jaar in het vat liggen te rijpen. Dit proces stopt zodra de port in de fles zit. Ook een Tawny bewaart u ongeopend gerust een paar jaar, zonder smaakverlies. Eenmaal ontkurkt, heeft u twee maanden de tijd om ervan te genieten. Deze Rochez Tawny heeft een heldere gerijpte kleur en aangename aroma’s van chocolade. De smaak zet zacht in en blijft aangenaam lang nahangen. Combineert goed met desserts zoals caramel, koffie, abrikoos en gedroogd fruit. Tiramisu, hazelnoot- schuimgebak of zachte roomkazen. Serveren tussen de 12 – 14ºC.

WITTE PORTO
Rochez Porto White 19º

€ 9,5 per fles
€ 54 per doos van 6 flessen

Deze port is gemaakt van traditionele witte druivensoorten uit de Douro. Een lange fermentatie zorgt voor een frisse droge afdronk. Enkele jaren van rijping in eiken vat en zorgvuldig mengen geeft de verse fruit smaken met een elegante, complexe noten smaak. De witte Rochez is dus een lichte, vrij zoete aperitief, dat licht gekoeld heerlijk drinkt. De Britten drinken hem zelfs on-the-rocks! Erg lekker als aperitief bij zoute amandelen, olijven, …. Serveer temperatuur: tussen de 8 – 10ºC.

Bestellen, levering en betaling

Bestellen kan via het formulier hieronder.

Betalen kan via overschrijving op het rekeningnummer BE85 3770 8672 4606. Je bestelling is pas definitief zodra we je betaling ontvangen hebben. Vermeld duidelijk je naam bij de overschrijving!

Er zijn drie afhaalmomenten voorzien, telkens van 9u tot 12u30:

  • Zaterdag 24 oktober 2020 in Kortrijk (Kampstraat 1) – graag bestellen voor 19 oktober!
  • Zaterdag 12 december 2020 in Kortrijk (Kampstraat 1) – graag bestellen voor 7 december!
  • Zaterdag 12 december 2020 in Gentbrugge (Désiré Mercierlaan 116) – graag bestellen voor 7 december!

De opbrengst is integraal ten voordele van de Zonnebloemblaadjes vzw, dus twijfel niet langer!

[wtbp-table-press id=1]